Dr. Dolhay Balázs fotó

16. Kérdeztek és feleltem

AZ ORVOS VÁLASZOL
(1). Kérdés: Mindig egészséges vagyok, nőgyógyászatilag is. Most a torkom miatt mégis antibiotikumra kényszerültem. Ennek ellenére begyulladt a hüvelyem, folyik, viszket, ég és vörös. Mástól nem kaphattam el semmit, mert nyolc hete "szűz" vagyok. Mi baj van doktor úr?
Válasz: Az ép hüvelynek 15 hámsejtsorból (téglasorból) álló védőfala van. (A várfalnál ez 20 - 30 méter falvastagságot jelent!). A fal előtt pedig, mint "házőrzők, hazafiak" a savköpenyükbe (golyóálló mellényükbe) burkolózva a Döderlein mikrobák serege él. Saját gyártmányú vegyületekkel (lángszórókkal) tüzelnek a kórokozókra. Kedves Hölgyem, Ön az antibiotikummal a Döderlein "házőrzőket" is kipusztította (leszerelte a honvédelmét), nincs önvédelme (tananyag a Károlyi Kormány). Így egy mindig lesben álló kórokozó szaporodik el, ami lemarja a hámrétegeket. Tanulság: az antibiotikum mellett máskor Femifit Lacto-val vagy Colpo-Cleaner Laktózzal (és tudással) előzze meg a hüvelyi önvédelem felborulását!
2). Kérdés: Évente egyszer hüvelygyulladásom van, de ilyenkor hónapokig tart, és végig etetik velem az egész gyógyszertárat, mire nagy nehezen kimászom belőle. Miért van ez doktor úr?
Válasz: A hüvelygyulladás kórokozójának gyógyszeres kiirtása után (a háború végére) az önvédelem is romos. Így sokszor nem a hasznos Döderlein "házőrzők", hanem más, pl. a használt gyógyszerre érzéketlen (barbár) kórokozó szaporodik el, bevonul a védtelen, feldúlt, tönkretett területre egy új kórokozó (hódító, megszálló hadsereg). Ezért olyan gyakori a visszaesés, (csöbörből vödörbe esés, tananyag a német megszállás és a Rákosi Kormány), és egy-egy gyulladás hónapokig is eltart, pedig az orvos az aktuális kórokozót feltehetően a legjobb gyógyszerrel irtatta ki. Tanulság: Tehát az önvédelmet fel kell építeni, pl. Femifit Lacto-val vagy Colpo-Cleanar Laktózzal.
(3). Kérdés: Bármikor együtt vagyok a férjemmel, már másnaptól kezd viszketni, égni és mehetek magához gyógyszerért. A férjem természetesen esküszik, hogy nincs szeretője. Pedig biztos, hogy van. Ezt bizonyítja azzal is, hogy minden ölelkezésünk előtt, mély bűntudattal, habosra szappanozza a fütyijét, hogy lemossa a szeretőjétől hozott bacikat. Ha megfogom azt a cafkát és odacipelem magához, hajlandó kigyógyítani őt is doktor úr?
Válasz: a férje ne használjon szokványos szappant, jobb híján csak vizet, vagy Intim Mosakodó Habtejet. Ön pedig ölelkezés után vegye igénybe a Femifit Lactot vagy Colpo-Cleaner Laktózt! – Két hét múlva telefon: doktor úr! Így semmi baj, igazat mondott, nincs is szeretője. Tanulság: Bármilyen lúgos folyadékkal - szappannal, samponnal, férfi nemi váladékkal, méhen belüli hurok által gerjesztett váladékkal a hüvely savköpenye szétmállik, lyukas lesz. A savköpeny megvédésére, visszaerősítésére, (bestoppolására) alkalmas a Femifit Lacto vagy Colpo Cleaner Laktóz.
(4) Kérdés: Mióta fogamzásgátló tablettát szedek, ölelkezéskor érzékenyebb a hüvelyem, és enyhe folyásom is van. Kiküszöbölhető ez, doktor úr?
Válasz: A hormonális fogamzásgátlók hatására vékonyabb lesz a hüvelyfal, és kevesebb cukor rakódik le benne. Ön a védőfalat ebben a helyzetben nem tudja megerősíteni. De a cukrot, a laktózt pótolni tudja és a Döderlein "házőrzőket" ezzel megeteti, a savköpeny is "tartósabb és bársonyosabb" lesz. Tanulság: Használjon utána azért is Femifit Lacto-t vagy Colpo-Cleaner Laktózt, mert a férfi nemi váladék is lúgos.
(5). Kérés: (akadémikus nő) nekem évtizedek óta van nőgyógyászom, tisztelem őt. Most rákszűrésre mégis önhöz jöttem, mert nála a sterilizálóval hiba lehet. A vizsgálatai után begyullad a hüvelyem, pedig – tanulva az előzőekből – minden alkalommal jól ki is jódozza a hüvelyfalamat. Önt azonban meg merem sérteni azzal, hogy az általam hozott, egyszer használatos, gyárilag sterilizált, műanyag lapoccal vizsgáljon meg engem.
Válasz: valószínű nem a sterilizáló volt a hibás. A hüvelyből jóddal (Schiller reagenssel) kiirtotta az ön Döderlein "házőrzőit", és így a mindig lesben álló kórokozók gyorsabban szaporodnak el! Valószínűleg ez volt a baj! Tanács: Ezután kérje meg az orvosát, hogy nagyon kevés jódot használjon, mondva neki: "mert nagyon csíp utána" – a paciens többet nem jelentkezett nálam.
(6). Kérdés: Viselős vagyok, és sok és kellemetlen a folyásom. Használhatom-e a hüvelyzuhanyát, doktor úr?
Válasz: Ha az orvosa zárt méhszájat talált, akkor igen. Tanács: Vigyázzon, csak testmeleg oldattal kezelje magát, és csak két-három centire dugja be a kezelőcsövet! Ugyanis a viselős méh érzékenyebb a hideg vízre, mint a fájdalomra. Ha bizonytalan, akkor kérdezze kezelőorvosát, vagy a Speciális Szakorvosi Szolgálatunkat. Ingyenes, T: K. Sz. Cs. 12-14, (+36 1) 250-4974, E-mailen ne kérjen tanácsot most már, mert nem győzöm a válaszolást, és csak a telefon alkalmas arra, hogy az általam feltett kérdések válaszai, és az ön metakommunikációja alapján, megközelítőleg helyes tanácsokat tudjak adni! Itt jegyzem meg, hogy hüvelyi műtét után vagy császármetszést követő gyermekágyban ugyanilyen gondossággal kell eljárni.
(7). Történet a TF-ről: Uszodavízben kellett gyakorlati szigorlatot tennem. Megtagadtam, mert az uszoda vizétől korábban mindig hetekig tartó hüvelygyulladásom kezdődött. A szemem kötőhártyája sem bírja, de az ellen jó a szemüveg. Ezért nem engedtek át a vizsgán. Öttusázó olimpikon barátnőm javaslatára kezdtem használni a Femifit Lactot. Levizsgáztam, sőt, azóta vígan úszom, és ajánlom másnak is. Köszönöm doktor úr!
(8). Igen! Lehet Ön fitt, ha az életerőt fokozó úszás, szükség esetén antibiotikum szedés, fogamzásgátló használat stb. káros mellékhatásait hüvelyzuhannyal védi ki! Pl. Colpo-Cleaner Laktóz vagy Femifit Lactoval. DE CSAK ANNYISZOR HASZNÁLJA, AHÁNYSZOR A KÖRÜLMÉNYEK MEGKÖVETELIK!